Ve dnech 30. ledna až 3. února 2013 se hlavní město Praha zúčastnilo veletrhu FITUR Madrid, nejvýznamnějšího mezinárodního veletrhu cestovního ruchu pro oblast španělsky mluvících zemí včetně Jižní Ameriky. Konal se opět ve veletržním areálu Campos de Naciones, od 10h do 19h, v sobotu dokonce do 20h, (první 3 dny byly pro odborníky, další 2 dny pro laickou veřejnost).

FITUR - Madrid je pokládán za velice významnou událost, což dokazuje každoroční vysoká návštěvnost a je pravda, že až do konce otevírací doby byly pavilony plné návštěvníků. Tohoto 33. ročníku se zúčastnilo téměř     9 000 vystavovatelů, ze 167 zemí a regionů. Celkem se uvádí asi 210 000 návštěvníků. Přesné číslo IFEMA, pořadatel veletrhu, prozatím nezveřejnila, nicméně dle odhadů celkový počet návštěvníků vychází i v období „krize“ podobně jako v roce 2012, odborníků se uvádí dokonce o 1,3 % více. Krize se spíše projevila v poklesu vystavovatelů (dle statistik o 5,6% méně) a o 10% méně výstavní plochy, v  roce 2012 se veletrh konal v 9 pavilonech, v letošním roce pouze v 8.

Co se týče prezentace Prahy, ta byla realizována v  rámci  expozice CzechTourism v hale č. 4 spolu s nabídkou dalších  českých vystavovatelů. Je velice příjemné zjištění, že zájem o Prahu (i v období krize) neslábne. Řada návštěvníků se chtěla podělit o své zážitky z dřívější návštěvy, mnohdy z devadesátých let a plánuje další cestu do Prahy. Odborná veřejnost se ptala především na „novinky“ a na významné kulturní akce pro rok 2013.  Z reakcí bylo patrné, že Praha má ve Španělsku stále velmi dobrou pověst, pověst jedinečného historického a kulturního města a „připomenutí se“ na veletrhu je dobrým podnětem pro naplánování cesty do Prahy.