Veletrh se uskutečnil v areálu Incheba Expo Bratislava od čtvrtka do neděle, celý čtvrtek a páteční dopoledne byly určeny odborníkům, zbytek pak široké veřejnosti. Partnerským regionem letošního ročníku byl Žilinský samosprávny kraj.

19. ročníku veletrhu se zúčastnilo 739 vystavovatelů ze 24 zemí a navštívilo ho celkem 72 913  návštěvníků především ze Slovenska, kteří si mohli prohlédnout jednotlivé stánky na celkové výstavní ploše 34 500 m2 .  Mezi vystavovateli tvořily většinu domácí subjekty, nechyběli ale ani vystavovatelé ze zahraničí – ČR, Maďarska, Polska, Itálie, Egypta.

Hlavní město Praha se veletrhu zúčastnilo se samostatným stánkem „Karlův most“.  Zájem o Prahu byl značný a všestranný, její expozice patřila k nejnavštěvovanějším a nejobdivovanějším v celém areálu. Návštěvníci z řad odborníků i veřejnosti žádali nejen propagační materiály a mapky, ale také konkrétní informace. Hosté velmi často projevovali hluboký zájem o naše hlavní město, také vzhledem k dlouholeté společné historii obou zemí, a dotazovali se na dopravní podmínky, možnosti ubytování, kulturního vyžití apod. Z jejich reakcí bylo znát, že Praha má v Bratislavě velmi dobrou pověst a mnoho Bratislavanů ji stále považuje za „své“ město. Velký zájem byl o výstavu Slovanské epopeje Alfonse Muchy, která se koná ve Veletržním paláci. K této příležitosti byly k dispozici speciální informační letáčky.

Současně s veletrhem cestovního ruchu ITF Slovakiatour se konal také gastronomický veletrh Danubius Gastro a specializované výstavy Lov a oddech (Polovníctvo a oddych) a Wellness a fitness.